MESSE C tiltrak over 100.000 besøgende til Fredericia på syv uger

På blot syv uger har 105.737 gæster besøgt MESSE C og samtidig har et hav af håndværkere haft deres daglige gang i messehallerne.

Der har været forrygende travlt og alle ansatte har ydet en stor indsats for at få det hele til at lykkes, så både gæster og samarbejdspartnere er taget glade fra Fredericia.

-Det betyder alverden for MESSE C.

”Aldrig før har vi haft tre så store arrangementer på så kort tid.” Ordene kommer fra Lars Søndergaard, der er messechef i MESSE C. De tre arrangementer, han omtaler, er DM i Skills, BOAT SHOW og BYGGERI’23 – alle er de arrangementer med mange tusinde gæster og prop-fyldte messehaller og som er blevet opbygget, afviklet og nedtaget på blot 7 uger - fra starten af februar til slutningen af marts.

Det har været tre meget forskellige messer, der også har krævet noget forskelligt logistisk. Til DM i Skills skulle der f.eks. etableres områder med sand til brolæggerne og køres en lastbil og lift ind til lastvognsmekanikerne, så de kunne demonstrere deres færdigheder. DM i Skills er et stort årligt Danmarksmesterskab for unge på erhvervs-uddannelser. Der er både et konkurrenceelement, men det er også muligt for eleverne at afprøve deres faglige kunnen i de såkaldte ”Prøv og mærk-stande.”

Udover gæsterne fra erhvervsskolerne er der også åbent for alle andre interesserede. Derfor trådte 50.000 gæster flittigt rundt i Messecenterets fire haller over tre dage fra d. 2. til 4. februar. Det betød, at mange busfulde skoleelever fra hele Danmark ankom til Fredericia i en lind strøm. Dén logistiske opgave var der heldigvis en god løsning på: ”Vi er virkelig glade for, at vi kan låne plads til busparkering af vores naboer ved Køreteknisk Anlæg, som ligger lige ved siden af MESSE C, ” siger en taknemmelig Lars Søndergaard.

Stort ryk ud – Større ryk-ind

Den sidste gæst var knapt nok gået hjem fra DM i Skills før end forberedelserne til en ny stor messe gik i gang. Over syv dage i den sidste weekend af februar og den første weekend af marts blev dørene slået op til Danmarks eneste indendørs bådudstilling. Nu gjaldt det nemlig BOAT SHOW, som betød at godt 200 både i alle størrelser skulle finde plads på MESSE C’s 33.000 kvm. Det krævede en lang opbygningsperiode, for med de mange både fulgte også opbygning af broer, så gæsterne kunne gå på opdagelse indenfor i sejlfartøjerne.

”Foruden de udstillede både, gæsterne kunne inspicere, bød messen også på mange aktiviteter. Der var opstillet et stort bassin, så interesserede kunne afprøve kajakker og stand up padle. Der var også sejl-simulatorer og en stor scene med 50 programpunkter,” fortæller Lars Søndergaard. Sidste gang der var BOAT SHOW i MESSE C var i 2019. Dengang rundede antallet af gæster 30.000. I år lagde næsten 27.000 bådentusiaster vejen forbi, men den lille nedgang gør ikke Lars Søndergaard nervøs

”Man har også set en nedgang i besøgsantallet ved lignende messer i bl.a. Sverige og Tyskland. Jeg tror, det handler om, at folk efter corona endnu ikke er så ivrige efter at tage til sådan en type arrangementer. Men det bekymrer mig ikke, for jeg tror det vender igen,” siger messechefen.

Fremgang og tilbagevenden

Den sidste af de tre store messer, skulle forvandle MESSE C-hallernes kvadratmeter til et mekka for håndværkere: Nu var det tid til Brancheforeningen Danske Byggecentres messe BYGGERI’23. Der skulle afsættes 10 opbygningsdage til at få Danmarks største byggerimesse helt klar. Udstillerne var producenter og leverandører inden for alt til håndværkeren – fra gulvbrædder til tagsten og alt derimellem.

”Byggerimessen tiltrak gæster fra hele landet, og det betød, at der ankom 100 busser på den travleste dag. Inden de første busser ankom, skulle vi sikre os, at der var god skiltning til MESSE C. Vi havde også opsat toiletvogne udenfor, for hvis der kommer en bus med 50 mennesker, der alle sammen skal tisse, så bliver der kø til toiletterne,” forklarer teknisk chef, John Hansen.

Med næsten 28.000 besøgende og over 300 udstillere blev BYGGERI’23 til den mest besøgte byggerimesse i 13 år. Næste gang byggerimessen finder sted er det også MESSE C, der lægger det store hus til. ”Valget er faldet på MESSE C igen, fordi tre kriterier er opfyldt: Placering, service og samarbejde. Placeringen centralt i Danmark fungerer godt for os, da vores medlemmer er spredt ud i hele Danmark. Servicen er i top, og så har vi et fortrinligt samarbejde, og det er rigtig vigtigst for os,” siger Palle Thomsen, der er administrerende direktør i Danske Byggecentre.

Administrerende direktør i MESSE C, Grete Højgaard har svært ved at få armene ned over de tre veleksekverede messer: ”Jeg er pavestolt over mit team af dygtige medarbejdere, og jeg er virkelig imponeret over den indsats alle har ydet for at løse opgaven. Der har været mindre tid til at pille ned og sætte op mellem messerne, og det kræver noget – også af vores partnere. Vi går op i at yde den bedste service for vores samarbejdspartnere, og jeg er utrolig glad for alle de forskellige samarbejder, vi har.”