Salget af autocampere er i kraftig vækst – i efteråret går branchen for første gang ”solo” og præsenterer 120 spritnye modeller på ”Autocamper Show” i Fredericia

 

Mindst 120 af de nyeste autocampere og campervans fra alle de førende mærker står klar, når MESSE C Fredericia i efteråret har premiere på publikumsmessen ”Autocamper Show”. Dertil kommer en lang række udstillere med udstyr, services og rådgivning målrettet mod autocampister, samt spændende foredrag om det frie liv på fire hjul.

 

Der er flere årsager til, at branchen for første gang laver en ”ren” autocamper-udstilling, fortæller en af initiativtagerne, salgsdirektør Jens Hammer fra Erwin Hymer Group Nord.

- Vi er en branche i markant vækst, og vi har nået en størrelse, hvor vi og vores forhandlere også gerne vil prøve at stå på egne ben udstillingsmæssigt. For få år siden blev der solgt cirka 200 autocampere om året, men nu ligger det omkring 800, og bare i 2019 steg salget med knap 30 procent, oplyser Jens Hammer.

 

Han tilføjer, at mange rejse-, camping- og feriemesser, hvor dele af autocamper-branchen også deltager (og fortsat vil deltage), ligger i starten af året. Men det er ofte for sent til, at kunder kan få skræddersyet en bil til sæsonstart i foråret.

- Derfor er efteråret det bedste tidspunkt for vores branche – og for de besøgende – og det er også den termin, man ser i Tyskland, Sverige og Norge blandt andet. På Autocamper Show kan kunderne se de nyeste 2021-modeller, og hvis de ønsker at handle, kan vores forhandlere inden sæsonstart levere en bil, der er indrettet og udstyret lige efter deres ønsker og krav, forklarer han.

 

Et stort potentielt marked

Ifølge Jens Hammer og hans kollega Søren Due er målgruppen både nuværende og potentielle ejere. De oplever, at mange danskere drømmer om det frie liv i en autocamper. Men mange tror også, det kræver en investering på den kedelige side af en million kroner at udleve drømmen.

- Men dels blev afgiften sænket for et par år siden, og dels har effektiviseringer givet lavere omkostninger hos producenterne. Desuden er der kommet smarte campervans (på størrelse med en varevogn, red.), så fra cirka 450.000 kroner kan en familie på fire få en virkelig god bil, konstaterer Søren Due.

Jens Hammer tilføjer, at leje af en autocamper kan være en god måde at teste drømmen af på, og udlejere og deleplatforme vil naturligvis også være til stede på messen.

- I det hele taget bliver Autocamper Show et samlende univers, hvor man kan få afklaret alle spørgsmål på én gang: Hvilke modeller er der, og hvad koster de? Hvad koster forsikring og vægtafgift? Hvilket kørekort kræves? Hvor er det fedt at køre hen? Vi arbejder i øvrigt også på, at man kan prøvekøre modeller på området omkring MESSE C – og der bliver selvfølgelig en camp for alle gæster, der ankommer i autocamper, siger han med et smil.

Autocamper Show finder sted i MESSE C Fredericia til november 2021. Læs mere på messens hjemmeside - klik her