USA’s populære eks-ambassadør Rufus Gifford taler i Fredericia om amerikansk politik og kærligheden til Danmark

 

Mandag aften den 1. april har MESSE C Fredericia et lille scoop på programmet, nemlig en spændende aften med USA’s tidligere ambassadør i Danmark, Rufus Gifford.

 

44-årige Rufus Gifford var ambassadør i Danmark i næsten fire år, og han nåede at blive helt uhørt kendt og populær her i landet. Hans charmerende væsen og åbne stil vandt danskernes hjerter. At han valgte at blive gift med sin partner, Stephen DeVincent, på Københavns Rådhus, samt deltagelsen i tv-dokumentaren ”Jeg er ambassadøren fra Amerika” var med til at gøre ham til folkeeje i Danmark.

 

At kærligheden er gengældt har Rufus Gifford aldrig lagt skjul på. Han elsker dansk hygge, vores ”work-life balance”, vores traditioner og homogene fællesskaber. Selv Janteloven holder han af – forstået på den måde, at den afspejler en ydmyghed og en flad struktur, han godt kan lide. 

 

Ud over forholdet til Danmark og danskerne vil aftenen i høj grad også handle om amerikansk politik. 

Rufus Gifford stillede op for Demokraterne til Repræsentanternes Hus i hjemstaten Massachusetts, dog uden at blive valgt. 

Det er ikke nogen hemmelighed, at den 44-årige er lodret modstander af Donald Trump og dennes politik. Og der vil givetvis blive fyret adskillige små og store stikpiller afsted mod præsidenten aftenen igennem, men naturligvis i den velkendte konstruktive og positive stil.

 

Foredraget, der starter klokken 19, indeholder også en åben spørgesession, hvor Rufus efter bedste evne og på sin sædvanlige charmerende facon vil besvare så mange spørgsmål fra publikum som muligt.

 

Billetter á 295 kroner kan købes via messec.dk. Man kan også vælge at nyde en dejlig middag i MESSE C’s restaurant inden foredraget. Her bydes på hjemmerøget laks samt carvery buffet med udvalg af kartofler, sæsonens sprøde salater og bearnaisesauce. Pris for middag plus foredrag er 495 kroner.