Teddy Bear Art Museum fra Billund udstiller og afholder workshops på Nordens største kreative messe i Fredericia

 

Når det går løs i efteråret med Kreative Dage – Nordens største kreative messe – kan man blandt andet møde en spændende og lidt anderledes debutant blandt udstillerne.

Det er ”Teddy Bear Art Museum”, som til daglig har til huse i LEGO-familiens tidligere villa i Billund – en arkitektonisk perle på næsten 800 kvadratmeter omgivet af en smuk, parklignende have på godt 10.000 kvadratmeter.

 

Museet vil i Fredericia udstille et udpluk af den unikke og spændende samling med over 1200 bamser, man har opbygget i Billund. Men ellers er det tanken – helt i Kreative Dages ånd – at de besøgende skal involveres og prøve selv, fortæller museumskoordinator Anette Zappel:

- Vi planlægger at komme med en ”tretrinsraket”, hvor man kan engagere sig alt efter tid og lyst, fortæller Anette Zappel.

 

I den mest omfattende workshop – hvor der er plads til en halv snes deltagere – lærer man at sy en bamse helt fra bunden. Lige fra stoffet klippes, delene sys sammen i hånden, stoppes og samles, og man til slut giver bamsen sit helt personlige udtryk.

 

- Det svarer til vores weekendkursus på museet og varer 15 timer i alt. Det kunne typisk være til deltagere, som er på Kreative Dage hele weekenden på en partout-billet, påpeger Anette Zappel.

Hun tilføjer, at mange af etaperne kan laves som ”hjemmearbejde” eller et andet sted på messen, så man er ikke nødt til at sidde på standen hele vejen igennem.

 

Hvis ambitionsniveauet er en tand lavere, så tilbydes der et workshopforløb på cirka tre timers varighed. Her får man også skabt sig en fin bamse, men naturligvis mindre og uden led. 

- Endelig vil vi også lave et tilbud, hvor besøgende lige kan poppe ind og lave en lille ”bamseting”, siger museumskoordinatoren.

 

Teddy Bear Art Museum er i øvrigt også at finde på Kreative Dages scene 3 alle tre dage klokken 15.

Her kan man få indblik i et 117 år gammelt håndværk, når museumsbestyrer Gitte Thorsen forvandler 35 gange 50 centimeter mohair-bamsestof til en klassisk bamse med sjæl og personlighed.

Anette Zappel ser meget frem til dagene i Fredericia og til måske at udbrede bamse-kærligheden fra Teddy Bear Art Museum til nogle af de besøgende.

- Som museets navn siger, så er bamser for os ikke kun legetøj, men også en kunstform. De kan skabes med så utroligt mange forskellige udtryk og personligheder, og de vækker glæde og gode minder – også hos mange voksne. Så vi glæder os rigtig meget til at fortælle om dette fantastiske univers, fastslår Anette Zappel.

 

Kreative Dage foregår i MESSE C Fredericia den 25.-27. oktober 2019. Se mere på www.kreativedage.dk.