Landsforeningen af Menighedsråd er ny samarbejdspartner på fagmessen for kirkerne i MESSE C Fredericia

Den 29.-30. september 2017 kan MESSE C Fredericia for tredje gang åbne dørene til Kirkens Forum – fagmessen for menighedsrådsmedlemmer, præster, provster, personale i stifterne og provstierne samt alle ansatte i kirken (kordegne, organister, kirkekulturmedarbejdere, gravere, kirketjenere og kirkegårdspersonalet).

En af nyhederne for 2017-udgaven er, at den arrangeres i samarbejde med Landsforeningen af Menighedsråd,

som vil deltage i tilrettelæggelsen af det faglige program samt markedsføre messen i foreningens blad og i andre sammenhænge. 

Søren Abildgaard, formand for Landsforeningen af Menighedsråd, glæder sig over samarbejdet:

- Jeg ser en klar tendens med stadig tættere samarbejde mellem folkekirkens menighedsråd og nye måder at organisere det lokale arbejde på. Det øger behovet for innovation og nye løsninger, så kirkernes opgaver fortsat kan løses både effektivt og solidt. I Landsforeningen af Menighedsråd finder vi det derfor væsentligt, at menighedsrådene og folkekirkens ansatte kan orientere sig om nye løsningsmuligheder indenfor alle kirkernes faglige områder. Derfor glæder vi os over i 2017 at være medindbyder til Kirkens Forum og til at

bidrage med faglige indlæg, konstaterer Søren Abildgaard.

På Kirkens Forum er flere end 100 udstillere klar med spændende løsninger til renoveringer, udsmykning og aktiviteter i kirkerne. Her kan både ansatte og menighedsrådsmedlemmer få inspiration, se på udstyr og maskiner samt få mere langsigtede input med hjem til det daglige arbejde i sognene.

Udstillerne kommer med deres bud på alt fra lys og lyd til kirkerne, glasudsmykning, bibler og salmebøger, forlag og rejser. Der vil være bud på, hvordan man får hjælp i dagligdagen til kommunikation, medarbejderpleje, konfirmandundervisning og hjemmesider. En stor del af messen retter sig også mod personalet på kirkegårdene – maskiner og materiel til pasning og pleje af de grønne områder, udsmyknings ideer og planter og grønt er repræsenteret på messens udedel.

Om fredagen konkurrerer ”Danmarks modigste gravere” i DM i grandækning. Det foregår midt i udstillingsområdet, så der vil være rig mulighed for at følge deres arbejde, og efterfølgende kan de besøgende beundre grandækningen og se fagjuryens vindere.

Se evt. mere på www.kirkensforum.dk.

KONTAKT:  Projektleder Hanne Iversen, MESSE C, tlf: 21 59 00 07, mail: hi@messec.dk