Modeportalen Katoni.dk viser vej til de bedste blogs inden for succes-fænomenet DIY (”Do It Yourself”), som også er et populært tema på Kreative Dage

DIY er en forkortelse for ”Do It Yourself” og er efterhånden blevet et hipt udtryk, som kan ses i alverdens magasiner og blogs. Egentlig dækker det bare over alt gør-det-selv arbejde, men i løbet af de seneste år er det særligt blevet forbundet med boligindretning og andre kreative syslerier som dekorationer, kort og lignende.

Det er dog ikke de eneste former for håndarbejde, som DIY dækker over. Også inden for tøj og tilbehør er der en række kreative tips og tricks, som man kan benytte sig af. På den måde er det muligt at sætte dit eget personlige præg på dit tøj, ligesom det også er en smart måde at give dit gamle tøj en makeover på. 

Alle kan være med

Kreative udfoldelser inden for DIY tøj er for både øvede og nybegyndere. Der er det klassiske håndarbejde som strikning, syning og hækling, som kræver en vis erfaring, men når grundteknikken først er på plads, kan man sagtens kaste sig ud i sit første projekt. Med sådanne former for håndarbejde kan du skabe dit eget tøj helt fra bunden.

DIY byder dog også på mere simple metoder, hvor man blot ændrer eller udsmykker sit eksisterende tøj. Disse små tricks kræver ikke kendskab til en særlig teknik, så her kan alle være med. Klip eksempelvis ærmerne af din t-shirt og sæt nitter på dine jeans, eller hvad med at bruge strygemærker eller farve dit tøj? Mulighederne er uendelige, så det handler bare om at være kreativ!

Hvis du gerne vil have konkrete ideer og opskrifter, er diverse modeblogs en rigtig god kilde. Modeportalen Katoni.dk har sat sig for at finde de bedste blogs, som giver inspiration til DIY fashion. De har udvalgt deres 17 favoritter, og i indlægget giver de dygtige bloggere deres bedste råd til at komme i gang med DIY samt tips til at finde inspiration til projekter. Se listen her.

En bæredygtig tendens

Fordelen ved selv at skabe sit tøj eller give gammelt tøj nyt liv er ikke kun glæden ved kreativ fordybelse, men faktisk er der også en række bæredygtige fordele. Hvert år bliver der nemlig smidt hele 44.500 tons tøj og tekstil ud, men ved at forny ens tøj og ændre det, så det passer ind i en nutidig garderobe, kan dette tal sænkes.

Flygtige modetendenser og budgetvenlige tøjpriser har medført, at mange danskere har fået et stort tøjforbrug. Ifølge en rapport forbruger hver dansker i gennemsnit 16 kilo tøj hvert år. Og når det tøj skal produceres, koster det for miljøet, da der i processen bliver brugt kemikalier og udledt store mængder CO2. Derfor giver det god mening at mindske tøjforbruget, og til at gøre det er DIY et brugbart og sjovt redskab.

Det betaler sig altså at kaste sig ud i kreative tøjprojekter – både for din livskvalitet, din pengepung og ikke mindst for miljøet.

Hvis du har fået blod på tanden til at forny garderoben med kreative projekter, kan du godt begynde at glæde dig til Kreative Dage d. 27. til 29. oktober. Her kan du nemlig med garanti blive klogere på de nyeste tendenser inden for tekstildesign og håndarbejde. Husk, at billetsalget allerede starter 1. juni.

Se mere på www.katoni.dk.