Homeland Security Conference afvikles i tilknytning til fagmessen Danish Security Fair i Fredericia

 

Det bliver i nye omgivelser, når den årlige Homeland Security Conference afvikles i slutningen af august med forventet 150-200 deltagere. Siden 2014 er konferencen blevet afholdt på skift mellem Billund og København, men i 2019 kommer konferencen til Fredericia, hvor den afholdes i tilknytning til fagmessen Danish Security Fair.

 

Homeland Security Conference arrangeres af CenSec (Center for Sikkerhedsindustrien i Danmark), som med sine 130 medlemsvirksomheder er Danmarks største klynge af leverandører til primært forsvars-, rum- og sikkerhedsindustrien. På listen over medlemmer og partnere er blandt andre aktører som Terma, Cybercrypt, Military Equipment Denmark, DroneDanmark og DTU Space.

 

- Vi flytter til Fredericia, fordi vi mener, vi kan hente noget synergi ved at knytte an til Danish Security Fair. Messen har sit hovedsigte på fysiske installationer, produkter og løsninger, hvor vores konference har fokus på innovation inden for cybersikkerhed og kritisk infrastruktur, fortæller Louise Juel Broch, der er Communications Manager i CenSec og fortsætter:

- Vi ser en fordel i at bringe aktører fra disse to verdener sammen, da det dels er nødvendigt at tænke sikkerhedselementet ind allerede i designfasen af fysiske produkter, og dels er det også nødvendigt at bringe viden om cybersikkerhed helt ud til den enkelte installatør eller bruger.  

 

Beskyttelse af kritisk infrastruktur

Temaet for konferencen er sikring af den såkaldte kritiske infrastruktur mod cyberangreb – det vil sige sektorer som eksempelvis energi, telekommunikation, finans, transport, sundhed med videre. Men CenSec har også ladet sig inspirere af messens fokus på fysisk sikkerhed og vil inddrage snitfladerne således, at konferencen får et lidt bredere fokus.  

Eksperter og kapaciteter fra ind- og udland giver korte oplæg på konferencen, som rummer tre moduler over to dage og god tid for konferencedeltagerne til at besøge udstillingsområdet på Danish Security Fair, som er under samme tag i MESSE C Fredericia.

 

Også Charlotte Buus, projektleder i MESSE C, glæder sig over samarbejdet.

- Vi er meget glade for at byde velkommen til CenSec og Homeland Security Conference. Jeg mener, både messen og konferencen får en ekstra dimension ved at køre parløb, så det giver rigtig god mening at samarbejde. Vi er stolte over at måtte danne rammen om konferencen, og vi vil gøre alt for, at deltagerne føler sig velkomne, slutter Charlotte Buus.

 

Danish Security Fair og Homeland Security Conference afholdes den 28.-29. august 2019.