Ægteparret Lise Gerdes og Lars Oudrup fra Fredericia fortæller om deres sejl-eventyr i en moden alder på Fredericia Boat Show

Selvfølgelig kan man drage på eventyr og langfart, selv om man har nået en moden alder og har sagt farvel til arbejdsmarkedet.

Det er et af budskaberne, når scenen på Fredericia Boat Show indtages af det lokale ægtepar, Lise Gerdes og Lars Oudrup, begge 72. De beretter fra deres fantastiske år i Stillehavet – fra Panama over Fransk Polynesien, Australiens østkyst og Indonesien til Singapore. Turen blev tilbagelagt i ”Havhunden”, deres Beneteau Lagoon 380 katamaran, som i øvrigt blev erhvervet netop på Fredericia Boat Show i 2007.

- Stillehavet har været højdepunktet for os som sejlere, og vi kunne sagtens finde på at tage en tur mere rundt engang, siger Lise Gerdes.

Hun og Lars Oudrup glæder sig til at dele oplevelserne på Boat Show, om end det bliver begrænsningens kunst at holde indlægget nede på godt 45 minutter.

- Men vi vil blandt andet fortælle om det lange stræk fra Panama; hvad får man 27 dage til at gå med, når man ikke ser andet end en måge i ny og næ? Vi beretter også om ankomsten til Fransk Polynesien og turen fra den ene til den næste ø-gruppe; Cook, Tonga og Fiji. Det er en helt unik befolkning – trods ret stor fattigdom er de så utroligt venlige, hjælpsomme og imødekommende, siger den pensionerede tandlæge.

Giver en dejlig ro
Også i det mere velstående Australien mødte parret stor åbenhed:

- Vi har lært meget om mennesker, kulturer og relationer. Og vi har konstateret, at det giver en dejlig ro oppe i hovedet at være afsted, siger hun og tilføjer, at der naturligvis også er et savn af familien derhjemme med om bord.

Ifølge Lise Gerdes er Fredericia-parret beviset på, at man ikke behøver store, ungdommelige teams ombord for at begå sig på verdenshavene. Det kan gå skævt, hvis man får sat et forkert hold, erfarede de fra andre – så konstellationen mand-kone er ikke så tosset.

- Jeg er ikke engang sejlteknisk kyndig, men jeg udfylder andre roller, og vi har en super dygtig skipper i Lars. Så vi vil jo gerne inspirere tilhørerne – måske nogle i samme situation som os – til at forstå, hvor godt det er, og til at tage springet i kortere eller længere stræk. Det er ikke nødvendigvis så indviklet, mener hun.

Fredericia-ægteparret er på scenen lørdag den 23. og torsdag den 28. februar klokken 15 samt lørdag den 2. marts klokken 12. Se mere på www.boatshow.dk.

YDERLIGERE OPLYSNINGER:
Messechef Lars Søndergaard, MESSE C, tlf: 75 92 25 66, mail: ls@messec.dk