Knap 3.200 fagfolk besøgte Kloakmessen 2020, som arrangeres af MESSE C Fredericia og brancheforeningen Danske Kloakmestre

Fredag eftermiddag sluttede den fjerde udgave af Kloakmessen i Fredericia, og både arrangører og udstillere havde et dejligt facit at gå på weekend med: Det samlede besøgstal for de to messedage landede nemlig på 3.193, hvilket er rekord.

- Det har været helt vildt overvældende, og vi kan næsten ikke få armene ned. Der har været så mange mennesker begge dage, og stemningen har været i top. Udstillerne har haft så travlt på deres stande, at de næsten ikke har haft tid til at spise frokost, og nogen skulle kalde flere folk ind, fortæller en glad Thomas Rasmussen, formand for brancheforeningen Danske Kloakmestre.

- Vi får så mange positive tilkendegivelser fra udstillere og besøgende, som siger, at det her er stedet for kloakbranchen. Det er bare så fedt at være en del af, konstaterer Thomas Rasmussen.

Stor interesse for elektriske maskiner
Blandt de 143 udstillere var GSV Materieludlejning A/S, som havde et par travle dage:
- Vi havde en større stand end sidste gang, og vi er ovenud tilfredse med de to dage. Vi satte fokus på vores nye tiltag med elektriske maskiner, blandt andet stampere og dumpere, som kan arbejde indenfor uden diesel-os – og der har været rigtig stor interesse for dem, fortæller salgsdirektør Claus S. Poulsen.
Han tilføjer, at flere og flere kommuner efterspørger brug af elektriske maskiner i deres udbud.
- Vi er helt sikkert også med som udstillere næste gang, fastslår salgsdirektøren.

Husqvarna Construction Products havde også en god messe:
- Det er første gang, vi deltager, og vi har været super glade for at være med. Der har været gang i den fra morgenstunden og det meste af dagen begge dage. Man kan godt mærke, det er en rigtig fagmesse, hvor der er noget relevans på de kunder, der kommer – det er fagfolk og beslutningstagere, siger Country Manager Anders Østergaard.

På standen præsenterede Husqvarna blandt andet forskelligt komprimeringsudstyr, kapsave med videre.
- Vi fik mange gode snakke, mange gode kundekontakter samt værdifuld feedback fra kunderne, så vi er afgjort også med næste gang, siger han.

Kloakmessen 2020 dannede også rammen om DM i Kloakarbejde, som begge dage trak mange interesserede tilskuere. Vinder blev Jesper Kure foran Thomas Rasmussen og Jacob Kjærside – i klassen ”Under uddannelse” løb Søren Rasmussen med palmerne foran Asger Holm og Morten Skov.
Sponsorerne havde i øvrigt doneret så mange præmier i form af bl.a. udstyr, at de dygtige folk måtte have venner til at hjælpe med at slæbe ”gevinsterne” ned fra podiet.