En række skoler med maritime tilbud gæster ”Ungdommens eftermiddag” på Fredericia Boat Show

 

Hundredvis af unge i alderen fra 13 til 18 år indtager MESSE C Fredericia, når Boat Show 2019 afholder ”Ungdommens eftermiddag” torsdag den 28. februar.

Målgruppen har fri adgang til dagen, der arrangeres i samarbejde med Ranum Efterskole College, Skolerne i Oure Sport & Performing Arts samt Hou Maritime Idrætsefterskole og Samsø Efterskole. Desuden er landets øvrige aktører og efterskoler med maritime profiler og tilbud inviteret til at deltage. 

Nogle af aktiviteterne foregår i Boat Show’s 300 kvadratmeter store bassin, hvor der blandt andet er demonstration af en redningsflåde og oppustelige veste samt diverse konkurrencer.

Uden for MESSE C og på standen kan man kigge nærmere på Ranums nye AIRA 22 skolebåde, som skolen har købt fem af med støtte fra Nordeas Kystpulje.

På scenen kommer en række spændende foredrag og indlæg rettet mod det unge publikum. Eventyreren Christian Liebergreen fortæller om sin solo-jordomsejling, et sejlsportstalent fra det danske sejlerlandshold beretter om sin OL-drøm, og man kan høre om skoleskibet Marilyn Anne. Thomas Veber giver drømmene et puf under overskriften ”Hold kæft og sejl”, og to tidligere Ranum-elever beretter om deres forestående eventyr ombord på en Luffe 54. Foredragene er arrangeret af Oure og Ranum.

Mens eleverne hører indlæggene, deltager underviserne i øvrigt i et sikkerhedsseminar med besøg fra Søfartsstyrelsen.

- Vi ønsker, at endnu flere unge opdager glæden ved at sejle, og vi véd, at mange elever på maritime forløb fortsætter med sejlads i en eller anden form. Vi vil gøre de unge besøgende bevidste om, at skolerne tilsammen har en meget bred vifte af tilbud, uanset om man søger et efterskoleophold, en gymnasial sejladslinje, et sommerkursus eller andet, fortæller lederen af Oures sejllinjer, Jesper Henriksen. Han mener, at sejlads giver store faglige og menneskelige kompetencer, og det beretter han om på scenen begge weekender, mens kollegaen Jesper Radich fortæller om ”Fra Oure til Americas’ Cup”.

 

Ifølge Olav Storm, forstander på Ranum Efterskole College, findes der masser af kurser og forløb inden for bl.a. sejlads, kite- og windsurfing, kajak etc., samt at fokus på de forskellige skoler varierer fra hyggesejlads, over langturstogter til konkurrence og fart. Der er med andre ord noget for enhver smag.

- Jeg håber, udstillerne spiller med og tager godt imod de unge – måske også ved at profilere særlige produkter eller aktiviteter på dagen. Det er jo trods alt fremtidens kunder, som indtager MESSE C denne dag, fastslår Olav Storm.

Fredericia Boat Show finder sted den 22.-24. februar og 28. februar-3. marts 2019 i MESSE C Fredericia. Se mere på www.boatshow.dk.