Stor blomsterbindingsworkshop, et stærkt fagligt program på to scener og ”pakketure” er blandt tilbuddene på fagmessen for kirken i Fredericia

Den 29.-30. september 2017 kan MESSE C i Fredericia for tredje gang åbne dørene til Kirkens Forum - Danmarks fagmesse for kirken. På Kirkens Forum mødes producenter, leverandører og organisationer med tilknytning til kirkeområdet med de besøgende menighedsrådsmedlemmer, præster, provster, ansatte i stifterne og provstierne samt alle ansatte i kirken (kordegne, organister, sognemedhjælpere, gravere, kirketjenere og kirkegårdspersonalet).

Blandt de mange aktiviteter på 2017-udgaven bliver en stor workshop i blomsterbinding, som Jordbrugets UddannelsesCenter står for. Underviser Karin Bøgh Andersen, som er en af landets førende blomsterkunstnere, leder workshoppen, som præsenterer mange spændende materialer og teknikker.

Man kan vælge et eller flere af følgende ”spor”: ”Krans til kirkebænke”, ”Træ til kirkerummet udsmykket til højtiderne” og ”Kugler til alter og kirkerum til forskellige højtider”.

Alle deltagerne får – ud over ny inspiration – deres egen blomsterkreation med hjem. Hver dag er der 9 workshops med 10 pladser pr. workshop, og deltagelse koster 80 kroner inklusive materialer. Bestilling via www.kirkensforum.dk.

Udstillerne har ordet
Kirkens Forum rummer også mange andre aktiviteter, bl.a. DM i Grandækning.

På messens to scener kan de besøgende se flere end 20 oplæg over de to dage. Den ene scene har fokus på udstillerne, som her kan fortælle om nyheder, præsentere produkter, løsninger eller nye tendenser eller ”bare” bidrage med inspiration, tips og ideer inden for deres felt.

På den anden scene, i Hal D, er det Kirkens Forums samarbejdspartner – Landsforeningen af Menighedsråd – som har sammensat et spændende program. Dåb, kirkegårde og visioner er nogle af emnerne, og stifterne byder også ind med rådgivning og vejledning ved stifternes byggesagkyndige.

Et af højdepunkterne bliver på førstedagen klokken 14.15, hvor biskop Marianne Christiansen fra Haderslev taler under overskriften ”Reformation, og hva’ så?” I pinsen var Haderslev værtsby for både et stort folkemøde om Reformationen og dens betydning i nutiden, og for folkekirkens officielle nationale fejring af 500-året for Reformationen. Biskoppen var dybt involveret i planlægningen af begge begivenheder, og de besøgende kan godt glæde sig til Marianne Christiansens indlæg.

I øvrigt benytter flere kirker fagmessen i Fredericia til at skabe en hyggelig og interessant ”udflugtsdag” for ansatte og/eller medlemmer af menighedsrådet. MESSE C har således lavet et pakketilbud med messebesøg, forplejning og en tur til det historiske Fredericia, og det er der stor interesse for, fortæller projektleder Hanne Iversen.