To uger til Kloakmesse med vokseværk

Ikke færre end 130 udstillere står klar, når Kloakmessen i Fredericia åbner dørene om to uger

- Det er en stigning på over 35 procent i forhold til sidst, og samtidig er udstillingsarealet øget fra 5000 til knap 7000 kvadratmeter – så Kloakmessen har virkelig vokseværk. Om det så også får positiv afsmitning på besøgstallet, som sidst lå omkring de 2500, det må tiden vise – men vi er meget optimistiske, understreger Lars Søndergaard. Han er messechef i MESSE C Fredericia, som arrangerer Kloakmessen i samarbejde med brancheforeningen Danske Kloakmestre.

Ifølge Lars Søndergaard er Kloakmessen Nordeuropas største af sin slags, og derfor er der også blevet annonceret for begivenheden blandt andet i det nordtyske område.

- Vi har inviteret nordtyske branchefolk, som har under en til halvanden times kørsel til grænsen. Og vi håber og forventer, at mange af dem vil besøge dette forum, som ikke rigtig findes tilsvarende i det nordtyske, fortæller Lars Søndergaard.

Messechefen tilføjer, at bredden i årets messe er større end tidligere set. Der er nye udstillere med produkter og services inden for bl.a. ordrestyring, tidsregistrering, projektstyring, apps, trafikafmærkning med mere. Der er også flere varevogne, entreprenørmaskiner – kort sagt mere af det hele.

Blandt nyhederne på årets messe er et produkt fra virksomheden Hybridfilter A/S i Brædstrup.

- Der er tale om et biologisk filter, som nemt kan fæstnes i låget på eksempelvis mini-pumpestationer, og som fjerner svovlbrinter – eller lugten af råddent æg, populært sagt, forklarer Martin Andresen, salgskonsulent hos Hybridfilter A/S.

- Det helt særlige ved dette filter er den beskedne størrelse og især, at det tåler fugt, og vi har store forhåbninger til det, tilføjer Martin Andresen. Den midtjyske virksomhed har arbejdet hårdt for at få prototypen færdig til Kloakmessen, som er et helt oplagt forum at præsentere nyheden, siger salgskonsulenten.

Lige som sidst danner Kloakmessen rammen om DM i Kloakarbejde. Der dystes i en række ”sandkasser” midt i udstillingsområdet, så alle kan følge med i konkurrencen, og der er både speaker og DJ til at holde stemningen i top.

Fagfolk har gratis adgang til Kloakmessen – de skal blot registrere sig på www.kloakmessen.dk. Her kan man også se nærmere på sceneprogrammet for de to dage (28.-29. januar), som blandt andet rummer et spændende foredrag om den nye bydel ved havnen i Fredericia – Fredericia C. Her kan man høre mere om arbejdet med at klimasikre det nye byområde og om den nye praksis med tredelt kloaksystem.